Opšti uslovi web kupovine - CRNA GORA

Opšti uslovi web kupovine definišu postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na internet stranici www.galerijapodova.com. Opštim uslovima definisana su pravila koja omogućavaju korisnicima ove usluge (u daljem tekstu "Kupcu") kupovinu robe, odnosno usluga koje nudi DOO za trgovinu "Galerija Podova" Bačka Palanka, Poslovna jedinica Prodajni centar Podgovorica, Podgorica, ulica Vojisavljevića broj 72, registarski broj 60000159, PIB 02654270 (u daljem tekstu: "Galerija Podova").

Podaci o proizvodima i uslugama

Informacije koje Galerija Podova objavljuje na internet stranici www.galerijapodova.com smatraju se tačnim i poudanim u vrijeme njihovog unošenja. Međutim, Galerija Podova ne garantuje za tačnost, istinitost ili pouzdanost bilo kog podatka koji se odnosi na opis proizvoda i usluga. Galerija Podova neće odgovarati ni za kakvu štetu ili povredu nastalu kao rezultat upotrebe ili nemogućnosti upotrebe neke od informacija dostupnih na svojoj internet stranici www.galerijapodova.com.

Promjena podataka na sajtu

Galerija Podova zadržava pravo da u bilo koje vrijeme, bez prethodne najave, ažurira ili izmjeni podatke na svojoj internet stranici www.galerijapodova.com, naročito one koje se odnose na proizvode i usluge. Za takve promijene Galerija Podova, njeni zaposleni ne snose odgovornost. Galerija Podova Vam stoji na raspolaganju za sve informacije, naročito one vezane za cijene, dostupnost predstavljenih proizvoda i usluga. U tom smislu poželjne su konsultacije sa nama, a prije obavljanja kupovine predlažemo da se upoznate sa Opštim uslovima web kupovine objavljenim na internet stranici www.galerijapodova.com.

Ažuriranje Opštih uslova web kupovine

Galerija Podova zadržava pravo ažuriranja ili izmjene Opštih uslova web kupovine u bilo koje vrijeme bez prethodnog obaveštenja. Galerija Podova zadržava pravo promjene Opštih uslova web kupovine, shodno novim elementima ponude i/ili zakonske regulative, zbog čega Kupce upućujemo da prije svake kupovine provjere informacije koje im pružaju ovi Opšti uslovi web kupovine.

Cijena proizvoda i usluga

Cijene proizvoda i usluga navedene na internet stranici www.galerijapodova.com su izražene u eurima i uključuju PDV. Proizvodi i usluge su podložni promjeni cijena sve do potvrde kupovine. Galerija Podova garantuje cijenu na dan kupovine, bez obzira na eventualnu promjenu cijene prije izvršene isporuke. Galerija Podova ima pravo da otkaže porudžbinu uz slanje email obaveštenja Kupcu ukoliko je došlo do grube greške prilikom postavljanja cijene na sajtu tj. velikog odstupanja cijena u odnosu na redovne cene u maloprodaji. Tek nakon slanja potvrde od strane Galerije Podova putem email-a porudžbina se smatra i zvanično potvrđenom.

Naručivanje

  • Izbor proizvoda - Svi proizvodi prikazani su po asortimanima, kolekcijama i dezenima. Na stranici detalja o proizvodu, gde se nalazi tačan opis proizvoda (osnovne tehničke karakteristike, dimenzije i cena, rok isporuke i dostupnost) naručivanje možete izvršiti aktiviranjem ikone-korpe "Naruči". U korpu možete staviti jedan ili više proizvoda. Svi proizvodi koji su dostupni online mogu se poručiti putem interneta. Neki od tih proizvoda mogu se pronaći i u određenim maloprodajnim objektima. Proizvodi označeni sa "dostupno samo u web shopu" su dostupni za poručivanje isključivo preko web shopa i oni se ne nalaze ni u jednom maloprodajnom objektu.
  • Pregled korpe - Nakon izbora željenih proizvoda možete pogledati sadržaj korpe. Sadržina korpe se može mijenjati, povjećavati ili smanjivati (broj proizvoda, broj paketa, dužina rolne), određeni sadržaj možete izbaciti iz korpe ("Isprazni korpu"). U svakom trenutku proces kupovine možete nastaviti. Kada ste se uvjerili da je sve u redu sa sadržinom korpe i proizvodima koje želite da naručite, klikom na ikonu "Naruči" započinje proces registracije.
  • Registracija - Cilj registracije je identifikovanje korisnika i obezbeđenje privatnosti podataka. Kada se jednom izvrši registracija, za svaku sledeću kupovinu potrebno je da unesete samo e-mail adresu koju ste registrovali i lozinku koju ste izabrali.

Vaš nalog

Kao što je navedeno, u cilju obavljanja kupovine na internet stranici www.galerijapodova.com potrebno je da se registrujete i time kreirate svoj nalog. U postupku registracije odgovorni ste za sve informacije na Vašem nalogu i njihove eventualne izmjene. U potpunosti ste odgovorni za sve radnje izvršene pod Vašim imenom korisnika. Galerija Podova neće biti odgovorna za bilo kakav gubitak ili štetu koji se mogu pojaviti ako neko drugi koristi Vaše korisničko ime ili lozinku, sa ili bez Vašeg znanja.

Načini plaćanja

Plaćanje naručenih proizvoda i usluga možete izvršiti putem uplatnice (virmana), putem platne kartice i pouzećem.

  • Uplatom na račun - Plaćanje uplatnicom na šalteru podrazumeva da nakon naručivanja iznos iz porudžbine uplatite putem opšte uplatnice na šalteru pošte, bilo koje poslovne banke ili e-bankingom. Detaljne podatke koje je potrebno navesti na uplatnici (svrha uplate, naziv firme, kao i broj žiro-računa za uplatu) možete naći na oglednom primerku na sajtu, u verziji prilagođenoj za štampanje ili u sadržini e-mail-a koji ste dobili od Galerije Podova. Vi unosite podatke o uplatiocu, kao i iznos (u vrijednosti porudžbine) koji uplaćujete. Kako biste naručene proizvode dobili u naznačenom roku, potrebno je da nakon kreiranja porudžbine plaćanje putem opšte uplatnice izvršite u roku od 48h.
  • Ukoliko kao način plaćanja izaberete plaćanje platnim karticama, tokom procesa naručivanja bićete automatski preusmereni na sajt Crnogorske komercijalne banke Podgorica koja vrši procesuiranje kartica na Internetu. Na sajtu banke neophodno je da unijesete broj svoje kartice i ostale potrebne podatke. Banka vrši provjeru vaše kartice i raspoloživost sredstava na računu. Ako imate uslove za plaćanje, banka rezerviše sredstva na Vašem tekućem računu u vrednosti iznosa porudžbine. U slučaju uspešnog plaćanja automatski će Vam biti proslijeđen email sa svim detaljima Vaše porudžbine i detaljima transakcije. Nakon toga, sa sajta banke bićete ponovo proslijeđeni na internet stanicu www.galerijapodova.com gde se kupovina završava. U slučaju da Vas banka iz bilo kog razloga odbije, emailom ćete biti obavešteni da sredstva nisu skinuta sa Vašeg računa i da plaćanje nije uspelo.
    Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Crnogorska komercijalna banka Podgorica, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu, te Galerija Podova neće biti odgovorna za njihovu zloupotrebu.
  • Plaćanje pouzećem - plaćanje vršite u trenutku isporuke proizvoda. Prije isporuke proizvoda, bićete kontaktirani od strane Galerije Podova radi potvrde porudžbine.

Dostava i preuzimanje pošiljki

Dostava proizvoda kupljenih na internet stanici www.galerijapodova.com se vrši preko kurirske službe. Za porudžbine plaćene preko računa ili platne kartice, nakon potvrde o izvršenom plaćanju, proizvodi se pakuju, a kurirskoj službi se dostavljaju podaci o naručiocu i adresi na koju se vrši isporuka. U slučaju plaćanja pouzećem, proizvodi se pripremaju i pakuju nakon prijema web porudžbine. Poručeni proizvodi biće isporučeni u roku od 12 (dvanaest) dana. U slučaju produženja roka isporuke, bićete kontaktirani putem mail adrese koju ste ostavili prilikom registracije.

Pre isporuke kurir će Vas kontaktirati putem broja telefona koji ste ostavili prilikom kreiranja porudžbine i sa Vama ugovoriti termin isporuke. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku i potpisati dostavnicu. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da pregledate zaprimljenu robu.

Troškovi dostave

Galerija Podova snoši troškove dostave ukoliko je vrednost poručene robe veća od 50 eur. Ukoliko je vrednost poručenih proizvoda manja od navedenog iznosa, troškovi dostave će iznositi 3,6 eur i biće jasno naznačeni na porudžbenici.

Reklamacije (prigovor)

U slučaju uočenih nepravilnosti nakon prijema pošiljke možete izvršiti reklamaciju (prigovor) poručenih proizvoda tako što ćete nam poslati mail na internet stanicu www.galerijapodova.com. U cilju rješavanja Vaše reklamacije (prigovora) potrebno je da pošaljete račun kao potvrdu o kupljenom proizvodu kojim se može utvrditi kupovina proizvoda, odnosno usluge, uz fotografije proizvoda koji reklamirate.

U slučaju odustanka od kupovine u roku od 7 (sedam) radnih dana od dana prijema robe, potrebno je da popunite Obrazac o odustanku i da sa Zahtjevom za povraćaj i pošaljete na internet stanicu www.galerijapodova.com. Vraćanje poručenih proizvoda na adresu dogovorenu sa Galerijom Podova i navedenu na Zahtevu za povraćaj dužni ste da vršite o svom trošku što je moguće prije, a najkasnije u roku od 30 (trideset) dana od dana slanja Obrasca o odustanku. Moguće je vratiti samo proizvode koji su neoštećeni i nekorišćeni. Galerija Podova je dužna da što je moguće prije, a najkasnije u roku od 30 (trideset) dana od dana prijema Zahteva za povraćaj novca, vrati Kupcu cjelokupan iznos koji je plaćen.

Privatnost podataka

Da bismo uspješno obradili Vašu kupovinu potrebno je da unesete Vaše određene podatke, a sve u cilju da, uz pomoć tih podataka, budemo u mogućnosti da Vam isporučimo kupljenu robu. Vaši lični podaci neće biti upotrijebljeni u nedozvoljene svrhe.

Intelektualna svojina

Sadržaj objavljen na internet stanici www.galerijapodova.com vlasništvo je Galerija Podova i kao takvi zaštićen je važećim zakonskim propisima, te se moraju poštovati upozorenja o autorskim pravima i intelektualnoj svojini. Sadržaj i kreativna rešenja ne mogu se koristiti bez prethodnog odobrenja Galerije Podova ili navođenja kompanije kao izvor informacija. Korišćenjem sajta korisnici su saglasni sa svim predstavljenim uslovima.