Uputstvo za web kupovinu

1) Izbor kućne dekoracije

Celukupna ponuda dekoracije i kućnog tekstila, organizovana je po grupama proizvoda, kolekcijama i dezenima. Klikom na željeni željenu grupu proizvoda, a zatim i na željeni dezen, možete videti detalje o proizvodu.

 

2) Detalji o proizvodu

Sa odabirom željenog proizvoda, možete videti: Tehničke karakteristike, rokove isporuke, dimenzije, cene, mogućnost kupovine.

Primer: Kupovina posteljine (uputstvo za kupovinu, važi i za sve ostale komadne proizvode na web sajtu).

Potrebno je uraditi sledeće:

 1. U polje sa odgovarajućim dimenzijama uneti koliko komada posteljine želite.
  Posteljine iz naše ponude, proizvode se u više standardnih dimenzija. Potrebno je da najpre utvrdite dimenzije posteljine koje su Vam potrebne, a nakon toga i da odaberete neku od ponuđenih dimenzija. Standardne dimenzije za svaki od dezena posteljine navedene su su na strani detalja o proizvodu u koloni "Dimenzije m". Na kraju unesite koliko komada posteljine želite.
 2. Kliknuti na korpu.
 3. Klikom na link "detaljan prikaz korpe" odlazite u prikaz sadržine korpe i nastavljate proces poručivanja.

Nakon utvrđivanja potrebne dimenzije posteljine i unosa broja komada u korpu, obavezno pogledajte nešto od pratećih proizvoda.

 

3) Pregled korpe

Nakon izbora željene posteljine u potrebnim dimenzijama i pratećih proizvoda, klikom na link "Detaljan prikaz korpe" biće Vam prikazan detaljan sadržaj korpe. Sadržaj u korpi može da se:

 1. menja (povećava, smanjuje)
 2. isprazni
 3. nakon svih izmena nastavlja se proces kupovine i sadržaj može da se "naruči"

Kada ste se uverili da je sve u redu sa sadržinom korpe i proizvodima koje želite da naručite, klikom na ikonu "Naruči" započinje proces registracije.

 

4) Registracija

Da bi kupovina mogla da se obavi neophodna je registracija.

Ukoliko ste novi korisnik, za registraciju, potrebno je da unesete svoje podatke.

Kada se registracija jednom izvrši, za svaku sledeću kupovinu potrebno je da unesete samo e-mail adresu koju ste registrovali i lozinku koju ste izabrali.

Nakon izvršene registracije, dovršite proces poručivanja, popunjavajući potrebne podatke:

 

5) Podaci o kupcu

Potrebno je popuniti odgovarajuća polja. Ukoliko je isporuka na adresu koju ste ostavili pri prvoj registraciji, potrebno je samo da označite polje ispred navedene adrese. Ukoliko je adresa isporuke drugačija u odnosu na onu koju ste upisali pri prvoj registraciji, označite polje ispred nove adrese i unesite tražene podatke. Ukoliko želite da precizirate određene podatke, popunjavate polje pod nazivom "Detalji".

 

6) Napomena kupca i evidencija prodavnice

 • Ukoliko postoje dodatni zahtevi, možete ih uneti u polje "Vaš komentar"
 • Iz padajućeg menija, odaberite prodavnicu u kojoj ste videli proizvod koji poručujete

 

7) Izbor načina plaćanja

 • Nakon unosa traženih podataka, neophodno je da odaberete način plaćanja i date saglasnost da ste upoznati sa uslovima kupovine.
 • Plaćanje naručenih proizvoda možete izvršiti putem platne kartice, uplatom na račun (uplatnica) ili putem pouzeća.

Napomene u vezi plaćanja:

 • Uplatom na račun - vrši se na šalteru pošte ili bilo koje poslovne banke putem opšte uplatnice, uz navođenje odgovarajućeg poziva na broj koji ćete dobiti prilikom naručivanja. Kako bi naručene proizvode dobili u naznačenom roku, potrebno je da nakon kreiranja narudžbenice plaćanje putem opšte uplatnice izvršite u roku od 48h.
 • Plaćanje pouzećem - vrši se nakon što Vam kurirska služba isporuči proizvod.
 • Platnom karticom - vrši se kada želite da platite u momentu poručivanja, a pre isporuke. Tokom procesa naručivanja bićete automatski preusmereni na sajt Crnogorske komercijalne banke Podgorica koja vrši procesuiranje kartica na Internetu. Nakon unosa potrebnih podataka banka vrši proveru Vaše kartice i raspoloživosti sredstava na računu. O statusu plaćanja bićete obavešteni putem e-maila.

 

8) Generisanje porudžbenice i potvrda porudžbine

Na kraju procesa poručivanja, prikazaće Vam se izveštaj uspešno završenoj porudžbini, koji će biti poslat i na Vašu mail adresu, koju ste uneli prilikom poručivanja. Nakon izvršene porudžbine, bićete kontaktirani od strane Galerije Podova, radi konačne potvrde porudžbine.