Opšti uslovi web kupovine - SRBIJA

Opšti uslovi web kupovine definišu postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na internet stranici www.galerijapodova.com. Opštim uslovima web kupovine definisana su pravila koja omogućavaju korisnicima ove usluge (u daljem tekstu "Kupac") kupovinu robe, odnosno usluga koje nudi DOO za trgovinu "Galerija Podova" Bačka Palanka, Industrijska zona broj 8, matični broj 08686980, PIB 100753453 (u daljem tekstu: "Galerija Podova").

Podaci o proizvodima i uslugama

Informacije koje Galerija Podova objavljuje na internet stranici www.galerijapodova.com smatraju se tačnim i pouzdanim u vreme njihovog unošenja. Međutim, Galerija Podova ne garantuje za tačnost, istinitost ili pouzdanost bilo kog podatka koji se odnosi na opis proizvoda i usluga. Galerija Podova neće odgovarati ni za kakvu štetu ili povredu nastalu kao rezultat upotrebe ili nemogućnosti upotrebe neke od informacija dostupnih na svojoj internet stranici.

Promena podataka na sajtu

Galerija Podova zadržava pravo da u bilo koje vreme, bez prethodne najave, ažurira ili izmeni podatke na svojoj internet stranici www.galerijapodova.com, naročito one koje se odnose na proizvode i usluge. Za takve promene Galerija Podova i njeni zaposleni ne snose odgovornost. Galerija Podova Vam stoji na raspolaganju za sve informacije, naročito one vezane za cene, dostupnost predstavljenih proizvoda i usluga. U tom smislu poželjne su konsultacije sa nama, a pre obavljanja kupovine predlažemo da se upoznate sa Opštim uslovima web kupovine objavljenim na internet stranici www.galerijapodova.com.

Ažuriranje Opštih uslova web kupovine

Galerija Podova zadržava pravo ažuriranja ili izmene Opštih uslova web kupovine u bilo koje vreme bez prethodnog obaveštenja. Galerija Podova zadržava pravo promene Opštih uslova web kupovine, shodno novim elementima ponude i/ili zakonske regulative, zbog čega Kupce upućujemo da pre svake kupovine provere informacije koje im pružaju ovi Opšti uslovi web kupovine.

Cena proizvoda i usluga

Cene proizvoda i usluga navedene na internet stranici www.galerijapodova.com su izražene u dinarima i uključuju PDV. Proizvodi i usluge su podložni promeni cena sve do potvrde kupovine. Galerija Podova garantuje cenu na dan kupovine, bez obzira na eventualnu promenu cene pre izvršene isporuke. Galerija Podova ima pravo da otkaže porudžbinu uz slanje email obaveštenja Kupcu ukoliko je došlo do grube greške prilikom postavljanja cene na sajtu tj. velikog odstupanja cena u web shopu u odnosu na redovne cene u maloprodaji. Tek nakon slanja potvrde od strane Galerije Podova putem email-a porudžbina se smatra i zvanično potvrđenom.

Naručivanje

  • Izbor proizvoda - Svi proizvodi prikazani su po asortimanima, kolekcijama i dezenima. Na stranici detalja o proizvodu, gde se nalazi tačan opis proizvoda (osnovne tehničke karakteristike, dimenzije i cena, deklaracije, rok isporuke i dostupnost) naručivanje možete izvršiti aktiviranjem ikone-korpe "Naruči". U korpu možete staviti jedan ili više proizvoda. Svi proizvodi koji su dostupni online mogu se poručiti putem interneta. Neki od tih proizvoda mogu se pronaći i u određenim maloprodajnim objektima. Proizvodi označeni sa "dostupno samo u web shopu" su dostupni za poručivanje isključivo preko web shopa i oni se ne nalaze ni u jednom maloprodajnom objektu.
  • Pregled korpe - Nakon izbora željenih proizvoda možete pogledati sadržaj korpe. Sadržina korpe se može menjati, povećavati ili smanjivati (broj proizvoda, broj paketa, dužina rolne), određeni sadržaj možete izbaciti iz korpe ("Isprazni korpu"). U svakom trenutku proces kupovine možete nastaviti. Kada ste se uverili da je sve u redu sa sadržinom korpe i proizvodima koje želite da naručite, klikom na ikonu "Naruči" započinje proces registracije.
  • Registracija - Cilj registracije je identifikovanje korisnika i obezbeđenje privatnosti podataka. Kada se jednom izvrši registracija, za svaku sledeću kupovinu potrebno je da unesete samo e-mail adresu koju ste registrovali i lozinku koju ste izabrali.

Vaš nalog

Kao što je navedeno, u cilju obavljanja kupovine na internet stranici www.galerijapodova.com potrebno je da se registrujete i time kreirate svoj nalog. U postupku registracije odgovorni ste za sve informacije na Vašem nalogu i njihove eventualne izmene. U potpunosti ste odgovorni za sve radnje izvršene pod Vašim imenom korisnika. Galerija Podova neće biti odgovorna za bilo kakav gubitak ili štetu koji se mogu pojaviti ako neko drugi koristi Vaše korisničko ime ili lozinku, sa ili bez Vašeg znanja.

Načini plaćanja

Plaćanje naručenih proizvoda i usluga možete izvršiti putem uplatnice (virmana), putem platne kartice i pouzećem.

  • Uplatom na račun - Plaćanje uplatnicom na šalteru podrazumeva da nakon naručivanja iznos iz porudžbine uplatite putem opšte uplatnice na šalteru pošte, bilo koje poslovne banke ili e-bankingom. Detaljne podatke koje je potrebno navesti na uplatnici (svrha uplate, naziv firme, kao i broj žiro-računa za uplatu) možete naći na oglednom primerku na sajtu, u verziji prilagođenoj za štampanje ili u sadržini e-mail-a koji ste dobili od Galerije Podova. Vi unosite podatke o uplatiocu, kao i iznos (u vrednosti porudžbine) koji uplaćujete. Kako biste naručene proizvode dobili u naznačenom roku, potrebno je da nakon kreiranja porudžbine plaćanje putem opšte uplatnice izvršite u roku od 48h.
  • Ukoliko kao način plaćanja izaberete plaćanje platnim karticama, tokom procesa naručivanja bićete automatski preusmereni na sajt Banca Intesa AD Beograd koja vrši procesuiranje kartica na Internetu. Na sajtu banke neophodno je da unesete broj svoje kartice i ostale potrebne podatke. Banka vrši proveru vaše kartice i raspoloživost sredstava na računu. Ako imate uslove za plaćanje, banka rezerviše sredstva na Vašem tekućem računu u vrednosti iznosa porudžbine. U slučaju uspešnog plaćanja automatski će Vam biti prosleđen email sa svim detaljima Vaše porudžbine i detaljima transakcije. Nakon toga, sa sajta banke bićete ponovo usmereni na internet stanicu www.galerijapodova.com gde se kupovina završava. U slučaju da Vas banka iz bilo kog razloga odbije, emailom ćete biti obavešteni da sredstva nisu skinuta sa Vašeg računa i da plaćanje nije uspelo.
    Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa AD Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Ni jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu, te Galerija Podova neće biti odgovorna za njihovu zloupotrebu.
  • Plaćanje pouzećem - plaćanje vršite u trenutku isporuke proizvoda. Pre isporuke proizvoda, bićete kontaktirani od strane Galerije Podova radi potvrde porudžbine.

Dostava i preuzimanje pošiljki

Dostava proizvoda kupljenih na internet stanici www.galerijapodova.com se vrši preko kurirske službe. Za porudžbine plaćene preko računa ili platne kartice, nakon potvrde o izvršenom plaćanju, proizvodi se pakuju, a kurirskoj službi se dostavljaju podaci o naručiocu i adresi na koju se vrši isporuka. U slučaju plaćanja pouzećem, proizvodi se pripremaju i pakuju nakon prijema web porudžbine. Poručeni proizvodi biće isporučeni u roku od 7 (sedam) dana. U slučaju produženja roka isporuke, bićete kontaktirani putem mail adrese koju ste ostavili prilikom registracije.

Pre isporuke kurir će Vas kontaktirati na broj telefona koji ste ostavili prilikom kreiranja porudžbine i sa Vama ugovoriti termin isporuke. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku i potpisati dostavnicu. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da pregledate zaprimljenu robu.

Troškovi dostave

Galerija Podova snoši troškove dostave ukoliko je vrednost poručene robe veća od 10.000,00 (desethiljada) dinara. Ukoliko je vrednost poručenih proizvoda manja od navedenog iznosa, troškovi dostave će iznositi 390,00 dinara i biće jasno naznačeni na porudžbenici.

Reklamacije (prigovor)

U slučaju uočenih nepravilnosti nakon prijema pošiljke možete izvršiti reklamaciju (prigovor) poručenih proizvoda tako što ćete nam poslati mail na internet stanicu www.galerijapodova.com. U cilju rešavanja Vaše reklamacije (prigovora) potrebno je da pošaljete račun kao potvrdu o kupovini proizvoda, uz dostavljanje fotografija proizvoda koji reklamirate.

U slučaju odustanka od kupovine u roku od 14 (četrnaest) dana od dana prijema robe, potrebno je da popunite Obrazac o odustanku i da sa Zahtevom za povraćaj i kopijom računa pošaljete na mail adresu: office@galerijapodova.com. Trošak povrata poručenih proizvoda snosi Galerija Podova, adresu za preuzimanje proizvoda koji želite da vratitie navedite na Zahtevu za povrat. Moguće je vratiti samo proizvode koji su neoštećeni i nekorišćeni. Galerija Podova je dužna da vrati Kupcu celokupan iznos koji je plaćen, što je moguće pre, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana prijema Zahteva za povraćaj novca.

Privatnost podataka

Da bismo uspešno obradili Vašu kupovinu potrebno je da unesete Vaše određene podatke, a sve u cilju da, uz pomoć tih podataka, budemo u mogućnosti da Vam isporučimo kupljenu robu. Vaši lični podaci neće biti upotrijebljeni u nedozvoljene svrhe.

Intelektualna svojina

Sadržaj objavljen na internet stanici www.galerijapodova.com vlasništvo je Galerija Podova i kao takvi zaštićen je važećim zakonskim propisima, te se moraju poštovati upozorenja o autorskim pravima i intelektualnoj svojini. Sadržaj i kreativna rešenja ne mogu se koristiti bez prethodnog odobrenja Galerije Podova ili navođenja kompanije kao izvor informacija. Korišćenjem sajta korisnici su saglasni sa svim predstavljenim uslovima.