3 stvari koje treba da znate pre nego što kupite pločice za kupatilo

Pre nego što krenu u kupovinu pločica, mnogi već imaju viziju kako žele da im kupatilo izgleda. Da li žele manje ili veće pločice, tamne ili svetle, jednobojne ili šarene. U prodavnicama Galerije Podova u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Pančevu, je izložen veliki broj dezena koji će zadovoljiti svaku viziju za prostorom.

Ukoliko ste se upravo i vi upustili u kupovinu, ono čime treba da se vodite prilikom izbora pločica su dimenzije vašeg kupatila.

Keramičke pločice

Velike ili male pločice?

Kod malih kupatila treba birati pločice srednjih dimenzija, ni previše sitne, ni previše krupne. Velike pločice, dugačke metar i više, u malim kupatilima će morati da se seku i stvoriće se mnogo rastura. Sa druge strane, jako sitne pločice u malom prostoru mogu delovati "nabacano".

Dimenzije koje preporučujemo su - 20x50 cm, 30x60 cm i slično.

Dezene pločica pogledajte ovde.

Za velika kupatila izaberite velike pločice.

Dimenzije koje preporučujemo su - 60x120 cm i veće.

Dezene pločica pogledajte ovde.

Keramičke pločice
Keramičke pločice

Svetle ili tamne pločice?

Za manja kupatila preporuka je da se biraju svetle pločice. Poput krem, bele ili nežne pastelne boje. Tamnije pločice ili šarene dezene možete da postavite na jedan zid i tako ga naglasite.

Tamne pločice odlično izgledaju u velikim kupatilma. Takođe, sjajno izgledaju i pločice koje imitiraju prirodne materijale, poput drveta, jer pružaju toplinu i luksuznost prostoru.

Keramičke pločice
Keramičke pločice

Kako da naglasite dimenzije pločica?

Ukoliko želite da naglasite dimenzije pločica to možete da uradite tako što će fug masa biti različite boje od boje samih pločica.

Kod mermernih pločica se izbegava naglašavanje fuga, dok se kod malih pločica i drvenih dezena dodatno naglašava.

Keramičke pločice
Keramičke pločice

Deo ponude keramičkih pločica možete pogledati ovde.

Posetite prodavnice Galerije Podova u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Pančevu i izaberite pločice za svoje kupatilo.